Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Büyük küçük herkesin severek tüketebileceği eşsiz bir lezzet, karşınızda: Reçelli Kurabiye! Ağızda dağılan dokusu, göz alıcı görüntüsüyle yemeye doyamayacağınız bu kurabiyeleri mutlaka kaydedin.
Reçelli Kurabiye Tarifi
Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Reçelli Kurabiye Tarifi Malzemeleri
200 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Ortası için;
Çilek reçeli
Reçelli Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
Un hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içerisine koyun ve elinizle karıştırın.
Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin. Hamur sert olmamalı.
Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Tam ortalarına uygun bir aparat ile yuvarlak çukur oluşturun. İçlerine reçeli koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun .