Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Fırın sütlaç ilk bakıldığında zor gibi görünse de belirli konulara dikkat edildiğinde herkesin yapabileceği eşsiz bir lezzet ☺️Şu üzerinde oluşan yanıklar… Fırında içini çekerek biraz daha pişmesi…. Normal sütlacı bambaşka bir lezzet boyutuna taşıyor. Özellikle en yanıkları benim
Sütü, pirincini, pişmesi kıvamı tam yerinde oluyor.
Fırın Sütlaç Tarifi
Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırın Sütlaç Tarifi Malzemeleri
1 litre süt
1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
3 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
2 silme yemek kaşığı nişasta(yarım çay bardağı su açmak için nişastayı)
1 paket vanilya
Fırın Sütlaç Tarifi Hazırlanışı
Tencereye su ve pirinci alalım ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Sütümüze hemen katalım ve 10-15 dakika arada karıştırarak kaynatalım
Daha sonra nişastayı suda açalım ve sütlacımıza katalım.
Az daha kaynatıp şekeri vanilyayı ekleyelim. 5 dakika kaynatmaya devam edelim.
Sıcakken güveç kaplarımıza paylaştıralım ve fırın tepsisine dizelim
Tepsiye su koyalım ve önceden ısıtılmış (200derecede)fırında en üst rafa koyup üstü kızarana kadar fırında bekletelim.
Dikkat edin hemen kızaryor .Başından ayrılmayın.Kızaran sütlaçlar ılıdıktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletin ve soğuk servis edin Afiyet olsun..