İrmik Helvası Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Helvalar

İrmik Helvası Tarifi

0

İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Yılın her mevsimi yenilebilecek hem pratik, hem sıcak, hem soğuk ikisi bir arada harika bir tatlı bence sevmeyeni yok , varsa yoruma yazsın

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
irmik helvası, irmik helvası tarifi, irmik helvası nasıl yapılır, irmik helvası malzemeleri HelvalarTekirdağ

İrmik Helvası Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı irmik

  • 100 gr tereyağ

  • 1 su bardağı Süt

  • 1 su bardağı su

  • 1,5 su bardağı şeker

İrmik Helvası Tarifi Hazırlanışı

1

Süt, su ve şekeri küçük tencereye alın, şeker eriyene kadar ısıtın.

2

Hazırladığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Tavaya tereyağını alın ve eritin.

4

Üzerine irmik ilave edip orta ateşte kavurun.

5

İrmiğin rengi dönene kadar ara vermeden kavurmaya devam edin.

6

Ocağın altını kısın. Şerbeti dikkatli bir şekilde ekleyin.

7

Şerbeti çekip kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.

8

Üzerine havlu kağıt örtüp yaklaşık 10 dk. demlenmeye bırakın.

9

Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir
287288043_601227127912611_6020767016437369826_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap