Kadayıflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Biraz kadayıfınız varsa 15 kişilik borcam tatlısı. Şerbetli tatlıların en pratiği. Yiyen herkesin tarif sorduğu çok lezzetli bir tatlı.Mutlaka ama mutlaka kaydedin denediğinize pişman olmayacaksınız.
Kadayıflı Kek Tarifi
Kadayıflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Kadayıflı Kek Malzemeleri
4 Yumurta
250 gr Kadayıf
1 Su Bardağı Ceviz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Un
2 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
Kadayıflı Kek Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri tencereye alıp 10dk kadar kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Kekin yapımına geçiyoruz. Yumurta ve şekeri köpürme kadar çırpıyoruz.
Sıvıyağı,unu, kabartma tozlarını ve vanilyayı ekleyip, çırpıyoruz.
Kadayıfları bıçak yardımı ile küçük küçük kesiyoruz. Ve kek karışımına ekleyip, güzelce karıştırıyoruz.
En son cevizleri ekleyip, son kez karıştırıyoruz.
Dikdörtgen borcama az bir sıvı yağı döküyoruz. Ve karışımı eşit bir şekilde yayıp, güzelce döküyoruz.
180 derecede 30dk kadar üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Deneme Hazırlanış