Kadayıflı Kek Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Şerbetli Tatlılar

Kadayıflı Kek Tarifi

0

Kadayıflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Biraz kadayıfınız varsa 15 kişilik borcam tatlısı. Şerbetli tatlıların en pratiği. Yiyen herkesin tarif sorduğu çok lezzetli bir tatlı.Mutlaka ama mutlaka kaydedin denediğinize pişman olmayacaksınız.

Kadayıflı Kek Tarifi

Kadayıflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi20 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kadayıflı kek, kadayıflı kek nasıl yapılır, kadayıflı kek tarifi, kadayıflı kek tarifi nasıl yapılır, kek nasıl yapılır, Şerbetli TatlılarTekirdağ

Kadayıflı Kek Malzemeleri

  • 4 Yumurta

  • 250 gr Kadayıf

  • 1 Su Bardağı Ceviz

  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ

  • 1 Su Bardağı Şeker

  • 1 Su Bardağı Un

  • 2 Paket Kabartma Tozu

  • 1 Paket Vanilya

  • Şerbeti İçin:

  • 4 Su Bardağı Şeker

  • 3 Su Bardağı Su

Kadayıflı Kek Hazırlanışı

1

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri tencereye alıp 10dk kadar kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

2

Kekin yapımına geçiyoruz. Yumurta ve şekeri köpürme kadar çırpıyoruz.

3

Sıvıyağı,unu, kabartma tozlarını ve vanilyayı ekleyip, çırpıyoruz.

4

Kadayıfları bıçak yardımı ile küçük küçük kesiyoruz. Ve kek karışımına ekleyip, güzelce karıştırıyoruz.

5

En son cevizleri ekleyip, son kez karıştırıyoruz.

6

Dikdörtgen borcama az bir sıvı yağı döküyoruz. Ve karışımı eşit bir şekilde yayıp, güzelce döküyoruz.

7

180 derecede 30dk kadar üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz

8

Deneme Hazırlanış

İlginizi Çekebilir
311505464_2143553279186861_433501310863145721_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap