Supangle Tarifi Nasıl Yapılır? Pürüzsüz ipek gibi kıvamıyla bir supangle alır mıyız denemek için mutlaka kaydedin bence beğeni ve yorumlarla destek olursanız çok mutlu olurum ❤️
Supangle Tarifi
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Supangle Tarifi Malzemleri
1 lt süt
1 bardak +1 yemek kaşığı nişasta (200 ml su bardağı )
1,5 bardak şeker
3 kaşık kakao
1 yumurta sarısı
1 paket krema
1 paket sütlü çikolata ( bitter de olur )
1 vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 bardak buzlu su
Supangle Tarifi Hazırlanışı
Tencereye nişasta, un, şeker, kakao ve yumurta sarısını alın ve karıştırın.
Yavaş yavaş sütü ilave edin. Topaklanmaması için güzelce karıştırın.
Sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca kadar pişirin.
Ocaktan alın ardından tereyağı ve çikolatayı ilave edin ve karıştırın.
Son olarak soğuk suyu da ilave edin. Üzerinin kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırın. Kuplara kakaolu kekleri paylaştırın.
Üzerine soğuyan supangleyi eşit şekilde paylaştırın. Buzdolabına kaldırın.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.