Supangle Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sütlü Tatlılar

Supangle Tarifi

0

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır? Pürüzsüz ipek gibi kıvamıyla bir supangle alır mıyız denemek için mutlaka kaydedin bence beğeni ve yorumlarla destek olursanız çok mutlu olurum ❤️

Supangle Tarifi

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
supangle, supangle tarifi, supangle nasıl yapılır, supangle tarifi nasıl yapılırSütlü Tatlılar Edirne

Supangle Tarifi Malzemleri

  • 1 lt süt

  • 1 bardak +1 yemek kaşığı nişasta (200 ml su bardağı )

  • 1,5 bardak şeker

  • 3 kaşık kakao

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 paket krema

  • 1 paket sütlü çikolata ( bitter de olur )

  • 1 vanilya

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 1.5 bardak buzlu su

Supangle Tarifi Hazırlanışı

1

Tencereye nişasta, un, şeker, kakao ve yumurta sarısını alın ve karıştırın.

2

Yavaş yavaş sütü ilave edin. Topaklanmaması için güzelce karıştırın.

3

Sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca kadar pişirin.

4

Ocaktan alın ardından tereyağı ve çikolatayı ilave edin ve karıştırın.

5

Son olarak soğuk suyu da ilave edin. Üzerinin kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırın. Kuplara kakaolu kekleri paylaştırın.

6

Üzerine soğuyan supangleyi eşit şekilde paylaştırın. Buzdolabına kaldırın.

7

Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap