Soğuk Baklava Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sütlü Tatlılar

Soğuk Baklava Tarifi

0

Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Son dönemlerin en popüler tatlısı sütlü soğuk baklavayı bir de bizim tarifimizle deneyin. Sütlü şerbetini tam çekiyor, lezzetine doyum olmuyor. Klasik baklavadan da lezzeti çok daha hafif, evde yapması da pek pratik.

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
baklava, soğuk baklava, baklava tarifi, soğuk baklava tarifi, soğuk baklava nasıl yapılır, soğuk baklava malzemeleri Sütlü TatlılarTekirdağ

Soğuk Baklava Tarifi Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

  • 200 gram tereyağı

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı antep fıstığı

  • 2,5 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kakao

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 80 gram çikolata (rendelenmiş)

Soğuk Baklava Tarifi Hazırlanışı

1

İlk olarak şerbetimizi yapmakla başlayın. Tencereye su, süt ve şekeri koyarak şeker eriyinceye kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Tereyağını eritin. Üzerin de oluşan köpüğü almak içinde süzgecin içine havlu kağıt serin ve tereyağını dökün. İyice süzüldükten sonra köpükten arınan tereyağının içerisine sıvı yağ ekleyin.

3

Yufkalarınızı tezgaha serin ve borcam boyutunda kesin. Yufkaları ikiye ayırın. Ben alt tabana 20 yaprak, üst tabana da 22 yaprak kullandım. Üzeri için ayırdığınız yufkaları temiz bir beze sarın ki kurumasın. Çok ince oldukları için çabuk kuruyorlar.

4

Borcamı yağlayın. Bir yaprak yufkanızı borcama yerleştirip üzerini yağlayın.

5

Her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin.

6

En üst yufkayı serip üzerini yağlamadan fıstıkları yayın ve biraz yağ gezdirin.

7

Geri kalan yufkaları da aynı şekilde her katı yağlayarak üst üste dizin. İstenilen büyüklükte kare kare keserecek üzerine kalan yağı sürün.

8

170 derecelik önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 45 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Altının iyice piştiğinden emin olun.

9

Baklavanızı piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. İlk sıcağı çıkan baklavanıza soğuk şerbeti kepçe yardımıyla dökün. 2-3 saat dinlenmeye bırakın.

10

Tatlının üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırın ve her yerine gelecek şekilde eleyin. Rendelenmiş çikolatayı da üzerine serpin.

11

En son olarak Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir
berlıner tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap