Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Çok vitaminli, lezzetli ve hastalığa birebir şifa deposu
Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi
Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi Malzemeleri
Kemikli dana eti
1 adet orta boy soğan
3 adet orta boy patates
1-2 adet havuç
1 baş sarımsak
Pulbiber , karabiber, tuz
Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi Hazırlanışı
öncelikle kemikli etlerimizi güzelce yıkıyoruz. Düdüklü tencereye koyup üzerine yeterli miktarda su tuz ve bir adet soganı bütün olarak koyup 1-1,5 saat pişiriyoruz.
Sonra kemikli etleri güzelce didiyoruz. Suyu başka bir tencereye süzerek alıp içine küp küp doğradığımız havuçları atıyoruz.
Biraz piştikten sonra bütün bütün 5,6 diş sarımsak ve etleri ekliyoruz. Biraz pişince patatesleri ekliyoruz.
İki diş sarımsağı rendeliyoruz çorbanın içine atıyoruz. (Ben hiç yağ koymuyorum çünkü kemiklerin yağı yeterli geliyor zaten)Son olarak tuz ve baharatları ekleyip çorbanızı bir taşım daha kaynatıp servis edebiliriz.AFİYET OLSUN