Pişmaniye Kurabiye Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Kurabiyeler

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

0

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Bu sene moda olan minik pişmaniye kurabiye uzun süre bayatlamayan, kahve yanlarına çok yakışacak, ağızda dağılan, çok lezzetli yiyenlerin hayran kaldığı bir kurabiye tarifi bırakıyorum. ❤❤❤

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi20 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kurabiye, pişmaniye, pişmaniye kurabiye, pişmaniye kurabiye tarifi, kurabiye tarifi, pişmaniye kurabiye nasıl yapılırKurabiyelerTrakya

Pişmaniye Kurabiye Malzemeleri

  • 250 Gr margarin veya tereyağ (oda ısısında)

  • 1 çay b.sıvı yağ

  • 1 çay b. Pudra şekeri

  • 1 çay bardağı nişasta

  • 1 su b. Hindistan cevizi

  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)

  • Bulamak İçin:

  • 1 çay b. Pudra şekeri

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye Hazırlanışı

1

Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoguralım.

2

Yağlı kağıt serili tepsiye cevizden biraz küçük bezeler yapıp yuvarlayalim tepsiye dizelim.

3

Önceden ısıtılmış 180⁰ derece fırında alt kısımları hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.

4

İlk sıcaklığı geçtikten sonra pudra şekeri ve hindistan cevizine bulayalım kurabiyeler hazır.Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap