Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapıyorum? Kebap tadında enfess bir musakka yapmaya ne dersiniz? Üstelik oldukça kolay ve nefis. Lokanta üsülü musakka yemek için lokantaya gitmenize gerek yok. Buyrun tarife. Patlıcanlı bir diğer tarifimiz islim kebabı tarifini denemenizi tavsiye ederim.
Patlıcan Musakka Tarifi
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcan Musakka Tarifi Malzemeleri
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 adet patlıcan
500 gr kıyma
2 domates rendesi
2 ufak kuru soğan(küp küp doğranmış)
1 kapya biber(ufak ufak doğranmış)
1 yeşilbiber (ufak ufak doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
Karabiber, pul biber, tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcan Musakka Tarifi Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve bir parmak kalınlığında kesilir, yarım saat tuzlu suda bekletilir,yıkanır,süzülür,kızgın yağda kızartılır.
Ayrı bir tencerede kıyma 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Ardından soğan ve biberler eklenir
Kavrulan harca domates eklenir 3-4 dk kadar kavrulur.Baharatlar eklenir,altı kapatılır.
Kızartılan patlıcanlar borcama ya da küçük bir tepsiye diziIir, üzerine kıymalı harç yayılır.
Ayrı bir kasenin içine salça ve su eklenip karıştırılır,borcamın üzerine dökülür,domates ve biberlerle süslenir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun.