Kırmızı Erikli Tart Tarifi Nasıl Yapılır? Şahane bir tart yapalım mı? Hem de kırmızı erikli
Kırmızı Erikli Tart Tarifi
Kırmızı Erikli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Kırmızı Erikli Tart Tarifi Malzemeleri
1 yumurta
3 sb un
1 çb toz şeker
1/2 çk tuz
220 gr tereyağı
8 yk çok soğuk su
2 yk toz şeker (ayrıca)
İç malzeme için:
900 gr kırmızı erik
140 gr toz şeker
1 yk mısır unu
2 tane karanfil
Kırmızı Erikli Tart Tarifi Hazırlanışı
Un, şeker, tuz ve tereyağını derin bir kapta bir güzel yoğurun. Soğuk suyu kaşık kaşık ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru yuvarlayın ve mutfak poşetine sararak 1 saat buzdolabında bekletin.
Erikleri ince ince doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine şeker ve karanfil ekleyip suyunu salıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar alıp içine mısır unu ekleyip iyice çırpın. Karışımı eriklere ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Unlanmış tezgahta merdane yardımı ile unu açın ve kalıbın tabanından yukarıya doğru yayın. Soğuyan erikleri ekleyin ve hamurun kenarlarını kapatın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.