Kırmızı Erikli Tart Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Kekler

Kırmızı Erikli Tart Tarifi

0

Kırmızı Erikli Tart Tarifi Nasıl Yapılır? Şahane bir tart yapalım mı? Hem de kırmızı erikli

Kırmızı Erikli Tart Tarifi

Kırmızı Erikli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
tart, kırmızı erikli tart, tart tarifi, kırmızı erikli tart tarifi, kırmızı erikli tart nasıl yapılır, kırmızı erikli tart malzemeleri KeklerTekirdağ

Kırmızı Erikli Tart Tarifi Malzemeleri

  • 1 yumurta

  • 3 sb un

  • 1 çb toz şeker

  • 1/2 çk tuz

  • 220 gr tereyağı

  • 8 yk çok soğuk su

  • 2 yk toz şeker (ayrıca)

  • İç malzeme için:

  • 900 gr kırmızı erik

  • 140 gr toz şeker

  • 1 yk mısır unu

  • 2 tane karanfil

Kırmızı Erikli Tart Tarifi Hazırlanışı

1

Un, şeker, tuz ve tereyağını derin bir kapta bir güzel yoğurun. Soğuk suyu kaşık kaşık ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru yuvarlayın ve mutfak poşetine sararak 1 saat buzdolabında bekletin.

2

Erikleri ince ince doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine şeker ve karanfil ekleyip suyunu salıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar alıp içine mısır unu ekleyip iyice çırpın. Karışımı eriklere ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.

3

Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Unlanmış tezgahta merdane yardımı ile unu açın ve kalıbın tabanından yukarıya doğru yayın. Soğuyan erikleri ekleyin ve hamurun kenarlarını kapatın.

4

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap