Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Tatlılar

Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi

Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Armut tatlısı ve tuzlu karamel. Çok fena birisi. Yerken gözleri kapamalık. Sos…akıllara ziyan. Ve 5 dakika sürüyor! “Salted caramel” diye ingilizce patlatırsak sanki daha lezzetli! ) 5 dakikada tencereye atıyorsun, sonra keyfine bakıyorsun, kendi kendine pişiyor bu güzellik! Sos desen tam yemeden önce yapmalık, 5 dakika sürüyor, ılık ılık aksın üzerinden. Yanına bi top da vanilyalı dondurma koyun, ooh benden olsun. https://tarifbudur.com.tr/?p=2388&preview=true

Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi

Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi, Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi nasıl yapılır, Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi malzemeleri, armut tatlısı, armut tatlısı tarifi, armut tatlısı tarifi nasıl yapılırTatlılarTekirdağ

Karamel Soslu Armut Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

1

Servis esnasında şık durması için sap kısımlarını kesmeyin, armutları dikkatli bir şekilde soyun. Armutların dik durabilmesi için altından bıçak yardımıyla kesin düzleştirin.

2

Çekirdek çıkartan oyacağınız varsa armutları parçalamadan bütün olarak çekirdeğini çıkartın.

3

Ben bir üşengeçler kraliçesi olarak tabi ki çıkartmadım, armutları soyup altını kesip düzleştirip olduğu gibi hop tencereye, ki bence aşırı mantıklı

4

1. Soyduğunuz ve taban kısımlarını düzleştirdiğiniz armutları birkaç dakika limonlu suda bekletin (suya yarım limon sıkın).

5

2. Bu arada su, pekmez ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Bir kaşık yardımıyla karıştırıp şekerin erimesini sağlayın. Çubuk tarçını ve karanfilleri de ekleyin.

6

3. Armutları tencereye yatay şekilde yerleştirin.

7

4. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. İlk 15 dakikanın sonunda armutları çevirin, 15 dakika da diğer yüzleri şerbete değerek pişsin. 30 dakikanın sonunda vanilyayı ekleyin. Yaklaşık 15 dk sonra armutlardan birinin dibinden çatal batırıp pişip pişmediğini kontrol edin ve altını kapatın. (Toplam 45 dk-1 saat pişti)

8

5. Karamel sos: Tereyağını sos tenceresinde kısık orta ateşte eritin. Esmer şekeri ve sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin. Fokurdadıktan sonra 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.

9

(Çok sulu gibi duruyor ama sonra kıvam alacak). Ocaktan alıp vanilyayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Ilıkken armut tatlısının üzerinde gezdirin. (Soğuduktan sonra çok kalınlaşırsa sosu servis öncesi mikrodalgada biraz ısıtabilirsiniz.) Afiyetle ve yarasın

İlginizi Çekebilir
taş kadayıf tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap