Çilekli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır? Bakmayın böyle uzun uzun yazdığımıza. Yapımı son derece kolay. Lezzeti de efsane buyrun Çilekli Cheesecake tarifimiz
Çilekli Cheesecake Tarifi
Çilekli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Cheesecake Tarifi Malzemeleri
2 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
3 kutu labne peyniri ( toplamda 600 gr olacak )
1 küçük paket krema ( 200 ml )
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
250 gr çilek
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çorba kaşığı nişasta
Çilekli Cheesecake Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle bisküvileri ve cevizi rondodan çekiyoruz. Eritip ılıttığımız yağı üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
22 cm kelepçeli kalıbın altına yağlı kagıt serip bisküviyi kalıba alıyoruz ve iyice sıkılasması için güzelce bastırıyoruz ben su bardağının altıyla bastırarak yaptım.
Dolaba alıp 2 saat kadar bekletiyoruz. Kreması için labne peyniri ve kremayı cırpıyoruz diğer malzemeleride ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Yumurtaları en son tek tek kırıp karısıma ekliyoruz. Biraz daha cırptıktan sonra bisküvilerin üzerine döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.
Fırının altına buyukçe bir kaba su koyuyoruzki pişerken çatlama olmasın. 160 derece fırında 45 50 dakika kadar kapağını hiç açmadan üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırını kapattıktan sonra kapağını aralayıp 25 dk kadar daha fırının içinde bekletiyoruz. Kreması sallanmıyorsa pişmiş demektir
Sosu için cilekleri suyu şekeri ve nişastayı bir tencereye alıp pişiriyoruz hafif kaynamaya başlayınca blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz.
Biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Fırından cıkan cheesecake mizin üzerine döküp biraz soğuyunca dolaba kaldırıyoruz. 1 gece dolapta beklettikten sonra servise hazır.