Fırında Hamsi Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Bu tarif balık sezonu açıldığında yapacağınız ilk iş olacak
Fırında Hamsi Pilavı Tarifi
Fırında Hamsi Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırında Hamsi Pilavı Tarifi Malzemeleri
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1/2 çay bardağından fazla zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tane rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
2,5 bardagına yakın sıcak su(su oranı pirincin kalitesine göre değişebilir)
1 su bardağına yakın ceviz veya 1,5 paket dolmalık fıstık
1 çay bardağı kadar kuşüzümü
Damak tadına göre kimyon,kırmızı biber, Karabiber ,
Fırında Hamsi Pilavı Tarifi Hazırlanışı
İlk önce pirinçlerimizi sıcak suda içine tuz ilave ederek 1-2 saat bekletiyoruz.
Hamsilerin kılçıklarını ve içini temizledikten sonra yıkayıp tuzluyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında birkaç kez çevirdikten sonra havuçları da ilave edip kavuruyoruz.
Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tereyağını ilave edip tekrar kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıp pişiriyoruz.
Pilav suyunu çektikten sonra ayrı tavada kavurduğumuz cevizleri(veya dolmalık fıstık) kusüzümünü,tuzunu ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz,
Hamsileri dizmeden önce borcamın tabanını tereyağ sürüyoruz.
Üzerine pilavın hepsini döküp yayıyoruz.
Kenarlarından sarkan hamsiler pilavın üzerine kapatılır.
Açıkta kalan kısıma bu sefer hamsinin dış yüzeyi üste kalacak şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk. Pişiriyoruz.