Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

0

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır? Hiç uğraşmadan muhteşem bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Çok şık, çok lezzetli ama hazırlaması çok da kolay bu tarifi mutlaka denemelisiniz

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kapama, tavuk kapama, bulgurlu kapama, bulgurlu tavuk kapama tarifi, bulgurlu tavuk kapama tarifi nasıl yapılır,PİlavTekirdağ

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Malzemeleri

  • 8 tane tavuk baget

  • 1 tane domates

  • 4 tane biber

  • 1 kuru soğan

  • 2-3 diş sarımsak

  • 2,5 su bardağı pilavlık bulgur

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 5 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu

  • 2 yemek kaşığı salça

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Hazırlanışı

1

Öncelikler tavuk bagetleri yıkayıp 2 lt su ile haşlıyoruz. Haşlarken tuz ilave ediyoruz.

2

Bagetler haşlanınca pilav için bir tencereye ince doğranmış soğanı ve tereyağını alıyoruz.

3

Soğanı biraz kavurup salçayı ekleyip kavuruyoruz.

4

Bulguru ve tuzunu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.

5

Hazırladığımız pilavı su koymadan bir borcam veya fırın kabına alıyoruz.

6

Bu aşamada pilava tavuk suyu ekliyoruz.

7

Üzerine haşlanmış bagetleri aralıklı olarak diziyoruz.

8

Bagetlerin aralarına dilimlenmiş biberleri ve domatesleri yerleştiriyoruz.

9

Bagetlerin üzerine fırça yardımıyla hazırladığımız sostan sürüyoruz.

10

Önceden ısınmış 180 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap