Badem ve Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi Nasıl Yapıyorum? Evde fıstık ve badem ezmesi yapımı çok kolay, bayram yaklaşırken hatırlatmak istedim. Hem bezelye tozu karıştıran da yok. Bir evde ikram edilen baklava sonrası yanan içini başka bir evde börek ve sarmayla söndürmeler, sizi özledim ♥️ Not: Antep fıstıklarını rondodan geçirip tozunu elde edebilirsiniz. Badem için de çiğ bademi önce sıcak suda bekletip kabuklarını soyup, kuruladıktan sonra rondodan geçirebilirsiniz. Bir yandan sayfamdaki diğer tarifede göz aymanızı tavsiye ederim Cezerye Tarifi.
Badem ve Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi
Badem ve Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Badem ve Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi Malzemeleri
2 su bardağı antep fıstığı tozu/ toz badem
1 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı su (kontrollü eklenmeli)
Badem ve Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi Hazırlanışı
Suyu kontrollü ekleyip yoğurmaya başlıyorsun, önce kuru görünüyor ama yoğurdukça o bi toparlanıyo ve sert bi hamur oluyor
Strecin içerisine uzunlamasına alıp, streci kapatıp güzelce şekil veriyorsun, en az 1 saat buzdolabında bekletip sonra kesip servis ediyorsun.
Suyu lütfen azar azar ekleyin, diyelim ki cıvık oldu (bakınız benim antep fıstıklı biraz vıcık görünüyo) 2 fıstık 1 pudra şeker oranında ekleme yapabilir ve hamuru toparlayabilirsiniz (örneğin 2 kaşık fıstık/badem tozuna 1 kaşık pudra şekeri gibi).