Patlıcan Musakka Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Ana Yemek

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapıyorum? Kebap tadında enfess bir musakka yapmaya ne dersiniz? Üstelik oldukça kolay ve nefis. Lokanta üsülü musakka yemek için lokantaya gitmenize gerek yok. Buyrun tarife. Patlıcanlı bir diğer tarifimiz islim kebabı tarifini denemenizi tavsiye ederim.

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
musakka, musakka tarifi, patlıcan musakka, patlıcan musakka tarifi, patlıcan musakka tarifi nasıl yapılır, patlıcan musakka tarifi malzemeleriAna Yemek Tekirdağ

Patlıcan Musakka Tarifi Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 3 adet patlıcan

  • 500 gr kıyma

  • 2 domates rendesi

  • 2 ufak kuru soğan(küp küp doğranmış)

  • 1 kapya biber(ufak ufak doğranmış)

  • 1 yeşilbiber (ufak ufak doğranmış)

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)

  • Karabiber, pul biber, tuz

  • Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcan Musakka Tarifi Hazırlanışı

1

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve bir parmak kalınlığında kesilir, yarım saat tuzlu suda bekletilir,yıkanır,süzülür,kızgın yağda kızartılır.

2

Ayrı bir tencerede kıyma 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Ardından soğan ve biberler eklenir

3

Kavrulan harca domates eklenir 3-4 dk kadar kavrulur.Baharatlar eklenir,altı kapatılır.

4

Kızartılan patlıcanlar borcama ya da küçük bir tepsiye diziIir, üzerine kıymalı harç yayılır.

5

Ayrı bir kasenin içine salça ve su eklenip karıştırılır,borcamın üzerine dökülür,domates ve biberlerle süslenir.

6

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir
tırşık tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap