Sakızlı Bulut Kek Tarifi Nasıl Yapıyorum? Birazcık kabarır da kendisi. Taaa 3 yıl önce paylaşmıştım, yapanlar da yiyenler de çok sevmişti kendisini. Wolke Kek yani Bulut Kek yani pufur pufur yumuşacık bi kek. Hem de damla sakızlı. İsterseniz sade yapabilir ya da sakız yerine limon kabuğu, portakal kabuğu kullanabilirsiniz . Not: Bazı fırınlarda üzerini yakmaya bi heves oluyo (mesela benimki) öyle durumlarda baktın rengi gidiyi üzerine bir fırın kağıdı kapatabilirsin) https://tarifbudur.com.tr/?p=2475&preview=true
Sakızlı Bulut Kek Tarifi
Sakızlı Bulut Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Sakızlı Bulut Kek Tarifi Malzemeleri
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ (fındık yağı nefis oluyor)
2 su bardağı un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8-10 parça damla sakızı (buzlukta 10 dk bekletilip dövülmüş)
4-5 damla limon suyu
Kalıbı yağlamak için 1 çay kaşığı tereyağ ve bir tatlı kaşığı un
Üzeri için 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Sakızlı Bulut Kek Tarifi Hazırlanışı
Önce fırını 180C de acıyorsun, o bir yandan ısınsın. Yuvarlak kek kalıbını (26 cm ve kelepçeli kullandım) peçete ile yağlayıp tabanına uygun kestiğin pişirme kağıdını seriyorsun.
Damla sakızı parçalarını bir buzdolabı poşeti ile buzluğa atıyorsun. Büyükçe bir çırpma kabında şeker ve yumurtaları 10 dk boyunca çırpıyorsun,
hep aynı yöne çırpılmalı, 10 dk kolay geçmiyor biraz uzun sürüyor ama sabret çünkü pufur pufur kekin sırrı burda…standlı mikseri olanlar yaşadı
Sonra yağı ve sütü ekleyip karıştırıyorsun. 1 paket vanilyayı ve unu elekte eleyerek ekliyorsun, elemek de çok önemli süngersi bir kek elde etmek için!
Unun ortasında parmağınla minik bir çukur açıp içine kabartma tozunu dolduruyorsun ve içine 3-5 damla limon sıkıyorsun, köpürdükten sonra damla sakızını buzluktan çıkartıp dövüyorsun ve toz halde harca ekleyip spatula ile yada çırpma teliyle yavaşça karıştırıyorsun, karışması yeterli.
Harcı kek kalıbına döküyorsun. Diğer vanilya paketiyle pudra şekerini karıştırıp yarısını çay süzgeciyle kekin üstüne serpiyorsun. 180 C fırında yaklaşık 25 -30 dk pişiriyorsun
pişip pişmediğini kürdan batırıp kontrol edebilirsin. Servis ederken üzerine pudra şekeri vanilya karışımının kalanını serpiyorsun. Misss gibi damla sakızı kokulu pofur pofur bulut kek hazır!