Patlıcan Lazanya Tarifi Nasıl Yapıyorum? Kaydet butonlarının çökeceği hem çok sağlıklı. Hem çok lezzetli damaklarınızdan uzun süre silinmeyecek çok pratik lazanya tadında bir tarif bırakıyorum buraya
Yapılış aşamalarını kaydırarak izleyebilirsiniz https://tarifbudur.com.tr/?p=2455&preview=true
Patlıcan Lazanya Tarifi
Patlıcan Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcan Lazanya Tarifi Malzemeleri
4 adet patlıcan
400 gram kıyma
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 adet domates rendesi
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Zeytinyağ
Beşamel sos için:
1.5yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Arası ve Üzeri için:
Kaşar peyniri(Ben dilim kaşar kullandım)
Patlıcan Lazanya Tarifi Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı soyulur ve uzunlamasına dilimlenir.Derince bir kaba alınarak 15 dk kadar tuzlu suda bekletilir. Acısı çıkınca suyu dökülür ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir,zeytinyağı ile yağlanır 15 dakika 200 derece fırında pişirilir.
Derin bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağ alınır, kıyma kavrulur, yemeklik doğranmış soğan eklenerek 2 dk kadar pişirilir.Daha sonra biberler ilave edilir. Biberlerde kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar eklenir.Ardından domates rendesi eklenir.
Beşamel sos; Tereyağı tencereye alınır, eridikten sonra un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.Süt ilave edilir ve çırpıcı ile karıştırılarak koyulaşıp kaynayana kadar pişirilir. Son olarak tuz ve karabiber eklenerek kenara alınır.
Fırın kabının tabanına 3-4 dilim patlıcan dizilir, üzerine 3-4 kaşık beşamel sos yayılır.Daha sonra 4 kaşık kıymalı harcımız ilave edilir.Üzerine kaşar eklenerek aynı işlem malzemeler bitene kadar yapılır. En son üzerine kaşar eklenerek 190 derece fırında 20 dakika pişirilir.