Çıtır Muska Böreği Tarifini Nasıl Yapıyorum? Çıtır Muska Böreği Tarifi, hazırladığım yaz sofrası konseptine çok uygun. 1-2 yufkayla çok kısa sürede hazır olan, hem sunumu hem lezzeti ile küçük büyük herkesi mutlu eden tariflerden. İçindeki maden suyu ilavesiyle ise puf puf kabarıyor e daha ne kadar anlatabilirim. Deneyiniz bana hak vereceksiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2320&preview=true
Çıtır Muska Böreği Tarifi
Çıtır Muska Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Çıtır Muska Böreği Tarifi Malzemeleri
2 yufka
250gr keçi peyniri
Yarım demet maydanoz
Sosu için:
1 su bardağı maden suyu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Mavi haşhaş tohumu
Çıtır Muska Böreği Tarifi Hazırlanışı
Yufkanın birini alın ve ince uzun olacak şekilde katlayın. 4-5 parmak genişliğinde dilimlere ayırın ve bu dilimlerden birini alıp açın.
Üstüne maden sulu karışımınızdan sürün. Yufka şeridinin başlangıç noktasına hazırladığınız içden bir tatlı kaşığı ekleyin ve muska şeklini alacak şekilde sol taraftan başlayarak bir sağa bir sola doğru katlayın
Yufkanızın boyutuna göre bir şeritten 2 muska böreği çıkartabilirsiniz. Bu şekilde tüm yufkayı bitirin.
ağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş tohumu serpin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.