Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Tatlılar

Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi

0

Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? En kolay Tatlı Alman Tatlısı “Elma kızartması” Tatlı krizlerinde 10 dakikada bu Tarifimi yapmalısınız

Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi

Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
elma tatlısı, elma tatlısı tarifi, elma tatlısı tarifi nasıl yapılır, elma tatlısı tarifi malzemeleri, elma tatlısı pişirilmesi, TatlılarAmasya

Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet orta boy Elma

  • 1 çay bardağı Süt + çeyrek (toplam 120ml)

  • 2 çay bardağı Un ( 120g)

  • 1 yumurta orta boy

  • 1 dolu yemek kaşığı Tozşeker

  • 1 çay kaşığı Tarçın

  • 1 tatlı kaşığı Kabartma Tozu

  • Kızartmak için :Sıvıyağ Bulamak için Tozşeker Tarçın karışımı

  • Vanilya sosu için:

  • 500ml süt

  • 2 yemek kaşığı vanilya Puding Tozu

  • 3 silme yemek kaşığı Tozşeker

  • 1 vanilin şeker

  • Çay kaşığı ucuyla Zerdeçal

Kızartılmış Elma Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

1

Hamuru için Süt, Un, yumurta , tozşeker ve Tarçını güzelce çırpın en son kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur çırpın.

2

Elmaları yıkayıp kabuğunu soyun. Serçe parmağı geçmeyecek kalınlıkta dilimler kesin ve çekirdek kısmını bir duy veya başka bir çisimle çıkartın.

3

Tavaya Sıvıyağı alıp kızdırın sonra altını orta ateşten bir tık yükseğe indirin (ben 9 dan 6 ya aldım) Elma dilimleri Hamurun içine güzelce bulayıp sıvıyağda arkalı önlü kızartın .

4

Dilerseniz Tavadan çıkan pişen elma tatlılarını önce havlu kağıda alıp fazlalık yağını çektirin . Sıcakken daha Tarçınlı şeker karışımına bulayın.

5

Vanilya sos için tüm malzemeleri tencerede kaynatın başka bir kaba alıp üzerine streç film yağıştırın kabuk bağlamasın.

6

İyice soğuduktan sonra blenderden geçirin . Soğuk Vanilya sosu ile Tatlıyı ılık yemenizi tavsiye ederim

İlginizi Çekebilir
taş kadayıf tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap