Sarımsaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Salma tekniği ile yapılan, çok şifalı, çok leziz ve 15 yy.’dan günümüze gelen bir pilav bu. Ömür Akkor bu pilav için başyapıt diyor. O kadar doğru ki…hayatınızda yediğiniz en lezzetli pilav olacağına eminim ben. Sirke ve sarımsak beraber piştiği için sarımsak kokusu azalıyor. Nasıl olur diye düşünmeyin bir deneyin siz de bana hak vereceksiniz.
Sarımsaklı Pilav Tarifi
Sarımsaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Sarımsaklı Pilav Tarifi Malzemeleri
2 bardak pirinç
30-40 diş yerli sarımsak
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kaya tuzu, bir çay kaşığı şeker
Sarımsaklı Pilav Tarifi Hazırlanışı
Pirinçleri sıcak suya koyun.Tavuk suyunu derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.İçine soyduğunuz sarımsakları, sirkeyi, tuzu ve şekeri ilave edin.
Kaynamaya devam ederken tereyağını tavada kızdırın.Yağı da tencerede kaynayan sirkeli tavuk suyuna ilave edin.
Son olarak süzüp yıkadığınız pirinçleri ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakın.15 dakika kadar pişirdiğiniz pilavı suyunu çekince ocaktan alıp 20 dakika demlenmeye bırakın.