Limonata Tarifi Nasıl Yapılır? Rengi, kokusu, tadıyla harika bir limonata tarifim var .Deneyecek olanlara afiyet olsun
Limonata Tarifi
Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
Limonata Tarifi Malzemeleri
2 limon 1 portakal( donmuş)
1 fincan şeker
2 lt su
yarım çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Limonata Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor.
1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun. Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için. İlk keşfedeni bulup tebrik etmek isterdim
Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın. 10 dakika kadar bekleyin. Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın. 4′ e bölünecek kıvamda olsun yeterli.
Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun.
1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin.
Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim. Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim. Öyle dakikalar sürmüyor 1-2 dakika yeterli. Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz.
3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim
1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim.
Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin.
Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın. Tülbent olması önemli.
Hazır gibi oluyor hatta tadı daha güzel kaliteli markaların bile önüne geçen bir lezzet. Belki onlar da böyle yapıyordur:)
Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor. Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz. Renk vermeyi bırakana kadar. Bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma tek tek limon sıkıp yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli. Umarım denersiniz ve beğenirsiniz.