Zerde Tarifi Nasıl Yapılır? Osmanlı Mutfağından gelen çok hafif ve pratik bir tatlı tarifi “ZERDE” sizlerle
Zerde Tarifi
Zerde Tarifi Nasıl Yapılır?
Zerde Tarifi Malzemeleri
4Su Bardağı Su
Yarım Su Bardağı Pirinç
1.5 Su Bardağı Şeker
Yarım Çay Kaşığı Zerdeçal
3 Yemek Kaşığı Gülsuyu
2 Yemek Kaşığı Nişasta(Su ile çözülecek)
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
Zerde Tarifi Hazırlanışı
Su ve pirinç bir tencereye alınarak yaşlanmaya bırakılır.
Pirinçler iyice haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, biraz kaynatılır.
1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.
2-3 dk daha kaynatılıp kaselere pay edilir. Afiyet olsun.