Pazı Sarması Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Yemek Tarifleri

Pazı Sarması Tarifi

0

Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Damak şenlendiren lezzet…

Pazı Sarması Tarifi

Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
sarma, pazı sarması, pazı sarması tarifi, sarma tarifi, pazı sarması nasıl yapılır, pazı sarması malzemeleri Yemek Tarifleri Hayrabolu

Pazı Sarması Tarifi Malzemeleri

  • 2 demet pazı yaprağı

  • 1 su bardağı pirinç

  • 1 su bardağı bulgur

  • 200 gr kıyma

  • 3 adet soğan

  • Yarım demet maydanoz

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • Pul biber,karabiber,nane,tuz

  • Sıvıyağ

  • Yarım limonun suyu

Pazı Sarması Tarifi Hazırlanışı

1

Öncelikle orta boy bir tencerede su kaynatılır.

2

Pazılar yaprak yaprak yıkanır ve sapları kesilerek (atmayın) kaynayan suya azar azar bastırılıp çıkarılır.

3

Pazılar yaprak yaprak yıkanır ve sapları kesilerek (atmayın) kaynayan suya azar azar bastırılıp çıkarılır.

4

Bulgur ve pirinç karışımı da güzelce yıkanarak süzülür.

5

İçi için, 1 su bardağı kadar su kaynatılır

6

Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir.

7

Salça ve baharatlar eklenir ve karıştırılır.

8

Bulgur ve pirinç karışımı da eklenir.

9

Son olarak kıyılmış maydanoz konulur.

10

Tuzu eklenip iyice karıştıktan sonra çok az üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. (tam pişmeyecek hafif kıtır kalacak)

11

Kapağı kapatılıp soğutulur.

12

Sarmayı pişireceğimiz tencerenin en altına ayırdığımız pazı sapları serilir. Serilmese de olur ama en alttaki kat genelde suyun içinde kaldığından hamur oluyor.

13

Pazılar isteğe bağlı iri veya ince şekilde sarılır. Ben pazıyı iri sarmayı tercih ediyorum, çünkü daha çok yakışıyor. Ama üzüm yaprağında aynı içten çok ince sarınca daha güzel oluyor.

14

Sarma işlemi bittikten sonra en üstüne biraz tuz, sıvı yağ ve kaynattığımız su ilave edilerek (az gelirse pişerken ilave edilebilir)kısık ateşte pişirilir.

15

Piştikten sonra biraz dinlendirip servis edilir. Afiyet olsun. Not: Bu iç ile lahana ve yaprak da sarabilirsiniz. Yalnızca pirinçten yapılan iç gibi ağır ve yoğun olmuyor. Ben bütün sarmalarımı bu içten yapıyorum ve şu ana kadar beğenmeyen olmadı..

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap