Girit Ezme Tarifi Nasıl Yapılır? Bir Rakı Eşlikçisi…Hafta sonu yemeklerinin lezzet kaynağı…
Girit Ezme Tarifi
Girit Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Girit Ezme Tarifi Malzemeleri
2 avuç fesleğen yaprağı
2 diş sarımsak
4-5 adet ceviz
8-10 adet çiğ badem
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
100 g kadar Bodrum tulumu
100 g kadar eskitilmiş beyaz peynir
Karabiber
Girit Ezme Tarifi Hazırlanışı
Fesleğen yaprakları yıkanıp sarımsakla beraber rondoya alınır. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ konulup rondoda çekilir.
Peynirler küp doğranıp eklenir ( sert herhangi bir peynir, kor peyniri de kullanılabilir) rondoyla iri çekilir.
Ceviz, badem, karabiber, 2 yemek kaşığı daha zeytinyağ eklenip durdura durdura çok ezilmeden çekilir. Servis tabağına alınıp servis edilir. İster meze olarak istenirse kahvaltıda tüketilebilir.