Girit Ezme Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Meze

Girit Ezme Tarifi

0

Girit Ezme Tarifi Nasıl Yapılır? Bir Rakı Eşlikçisi…Hafta sonu yemeklerinin lezzet kaynağı…

Girit Ezme Tarifi

Girit Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
girit emze, girit emze tarifi, girit ezme nasıl yapılır, girit ezme malzemeleri MezeTekirdağ

Girit Ezme Tarifi Malzemeleri

  • 2 avuç fesleğen yaprağı

  • 2 diş sarımsak

  • 4-5 adet ceviz

  • 8-10 adet çiğ badem

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 100 g kadar Bodrum tulumu

  • 100 g kadar eskitilmiş beyaz peynir

  • Karabiber

Girit Ezme Tarifi Hazırlanışı

1

Fesleğen yaprakları yıkanıp sarımsakla beraber rondoya alınır. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ konulup rondoda çekilir.

2

Peynirler küp doğranıp eklenir ( sert herhangi bir peynir, kor peyniri de kullanılabilir) rondoyla iri çekilir.

3

Ceviz, badem, karabiber, 2 yemek kaşığı daha zeytinyağ eklenip durdura durdura çok ezilmeden çekilir. Servis tabağına alınıp servis edilir. İster meze olarak istenirse kahvaltıda tüketilebilir.

İlginizi Çekebilir
319111185_185490914146928_3851758255457362554_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap