Yalancı profiterol nasıl yapılır? Sütlü tatlıların gönlümdeki yeri başkadırSizleri mekan mekan iyisini yapanı aramaktan kurtaracak, gerçeğini kendiniz yaparsanız harcayacağınız zamandan tasarruf ettirecek bir tarifimiz var. Yalancı profiterol, inanılmaz derecede pratik ve gözünüzü kapatıp yerseniz, gerçeğinden ayırt edemeyeceğiniz kadar da nefis bir tatlı.
Haydi bakalım şimdiden afiyetler olsun!
Yalancı Profiterol Tarifi
Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Yalancı Profiterol Malzemeleri
Kreması için:
1 litre süt
2 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
yarım poşet krem şanti(yarım çay bardağı sütle)
1 yemek kaşığı tereyağ
15-20 adet kedi dili bisküvi
Çikolata sos için ;(Hazır da kullabilirsiniz)
2.5 Su Bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
50 gr çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı soğuk su
Yalancı Profiterol Nasıl Yapılır?
Tencereye un,nişasta,şeker,yumurta ve sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırın.Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içerisine hemen tereyağını,ekleyin ve eriyip homojen bir kıvam alana kadar çırpıcı ile karışıtırın.
Krema pürüzsüz bir kıvama geldiğinde başka bir kaba alın ve üzerini streç ile kapatın hava almasın.
Buzdolabında 1 gece dinlendirin.(Bekletmeden de yapabilirsiniz)
Dinlenen kremaya yarım poşet şantiyi ve yarım çay bardağı sütü ekleyip 5 dakika pürüzsüz olana kadar mikserle çırpın ve hazır.
İçine kedi dili bisküvileri kırarak ekleyin karıştırın ve soğuyan çikolata sosunu da üzerine döküp dinlemesi için buzdolabına gönderin.
Kremayı soğuk kullanıcaksanız uzun süre dinlenmesini sağlayın yoksa bisküviler içinde sert kalır.Afiyet olsun.
Çikolatalı Sos Hazırlanışı:
Yağ,çikolata hariç diğer tüm sos malzemelerini tencereye alın ve öncesinde güzel karışırın.
Sonra ocağa alıp kaynayana kadar devamlı karıştırmaya devam.