Kavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Bu kurabiyeyi yapmayan kalmayana kadar paylaşmaya devam içinde kavrulmuş badem parçalarıyla muhteşem bir lezzet üstelik uzun süre bayatlamıyor. Beğeni ve yorumlarla destek olursanız çok sevinirim ❤️
Kavala Kurabiyesi Tarifi
Kavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır ?
Kavala Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri
250 gr tereyağ ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5-3 bardak un (Bardağım 200 ml )2 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim sert bir hamur olmasın
Bulamak İçin:
Bolca pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tarifi Hazırlanışı
Çiğ bademi rondoda 1-2 tur çekin. Hafif iri, dişe gelecek büyüklüğüne geldiğinde içinden 2-3 kaşık ayırın. Kalan bademi un kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.
1 bardak unu ve bademleri bir tavada hafif renk alana kadar, kısık ateşte kavurun. Ardından karıştırma kabına aktararak oda sıcaklığına gelene dek soğutun.
Soğuyan kavrulmuş bademli-unlu karışıma kalan tüm malzemeleri ilave ederek toparlanana kadar yoğurun.
Hamuru iki yaprak yağlı kağıt arasında merdaneyle açın. Hamur kalınlığı 1 parmak kadar olmalıdır.
Hamuru bir kurabiye kesici ya da bardak yardımıyla aydede şeklinde kesin.
Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekerine bulayın.
Tamamen pudra şekeriyle kaplanmış kavala kurabiyelerini, çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın.