Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Bu kurabiyeler efsane, tadına doyamayacaksınız, tam bir görsel şölen misafirlerinizin iştahını açacak
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Malzemeleri
125 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağı
5 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un
Sarı haşhaş
Şerbeti İçin:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
Un hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın.
Unu kontrollü olarak ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp her tarafını kapatacak şekilde sarı haşhaşa bulayin.
Orta kısımları oklava ile çukurlar açın.
Yağlı kağıda serilmiş tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecede 21-22 dakika arası kontrollu olarak pişirin.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbete batırıp çıkarın.
Orta boşlukları benmari usulü eritilmiş çikolata ile. doldurun. İsteğe bağlı süsleyin.