Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Kurabiyeler

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi

0

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Bu kurabiyeler efsane, tadına doyamayacaksınız, tam bir görsel şölen misafirlerinizin iştahını açacak

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
ıslak kurabiye, haşhaşlı kurabiye, haşhaşlı ıslak kurabiye, ıslak kurabiye tarifi, ıslak kurabiye nasıl yapılır, haşhaşlı kurabiye tarifi, haşhaşlı kurabiye nasıl yapılır, haşhaşlı ıslak kurabiye tarifiKurabiyelerTekirdağ

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Malzemeleri

  • 125 gr tereyağ veya margarin

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 1 çay bardağı sıvıyağı

  • 5 yemek kaşığı irmik

  • 1 adet yumurta

  • 3 yemek kaşığı kakao

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 su bardağına yakın un

  • Sarı haşhaş

  • Şerbeti İçin:

  • 1 su bardağı şeker

  • 1,5 su bardağı su

  • 3-4 damla limon suyu

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi Hazırlanışı

1

Un hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın.

2

Unu kontrollü olarak ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilene kadar yoğurun.

3

Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp her tarafını kapatacak şekilde sarı haşhaşa bulayin.

4

Orta kısımları oklava ile çukurlar açın.

5

Yağlı kağıda serilmiş tepsiye yerleştirin.

6

Önceden ısıtılmış 170 derecede 21-22 dakika arası kontrollu olarak pişirin.

7

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbete batırıp çıkarın.

8

Orta boşlukları benmari usulü eritilmiş çikolata ile. doldurun. İsteğe bağlı süsleyin.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap