Girit Kabağı Dolması Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Girit Kabağı Dolması Tarifi

0

Girit Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Yaz aylarının vazgeçilmez kabaklarından. İnanılmaz lezzetli. Zeytinyağlı, kıymalı, peynirli dilediğiniz gibi pişirebilirsiniz. Her haliyle yaz sofralarına çok yakışıyor. Ben zeytinyağlı olarak pişirdim. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Girit Kabağı Dolması Tarifi

Girit Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
dolma, girit kabağı dolması, dolma tarifi, girit kabağı dolması tarifi, girit kabağı dolması nasıl yapılırSebze YemekleriEge

Girit Kabağı Dolması Tarifi Malzemeleri

  • 8 adet girit kabağı

  • 150-200gr kıyma

  • 2 adet kuru soğan(soğanlar küçükse 4)

  • 4 diş sarımsak

  • Yarım demet maydanoz

  • 1 yemek k domates salçası

  • 1 adet domates

  • 2 çay bardağı Pirinç(kişi başı 1 yemek k.)

  • Yarım subardağı Bulgur(pilavlık/kişi başı 1 tatlı k.)

  • 1 çay b sıvı yağ

  • Tuz,kuru nane,sumak,karabiber,

  • Sosu için:

  • 1 yemek k domates salçası

  • 1 tatlı k sumak

  • 125 ml sıvı yağ

  • 2 su bardağı sıcak su

Girit Kabağı Dolması Tarifi Hazırlanışı

1

Soğan,domates ve maydanozu minik minik doğrayın

2

pirinç ve bulguru bir kapta birleştirin üzerine doğradığınız sebzeleri ve diğer tüm malzemleri ekleyin en son tuz ve baharatları ilave edip karıştırın

3

kabakların baş kısımlarını kesip kenara ayırın -sırasıyla kabakaların içini çok ince olamayacak şekilde oyun ve pişirmek istediğiniz tencereye kabakları sıralayın

4

hazırladığınız dolma içi ile kabakları üstlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde doldurun

5

Sosa ait tüm malzemeleri birleştirip karıştırın ve kabakların üzerlerine dökün

6

pişmeye hazır olan kabak dolmalarını ocağa alın kısık ateşte kabaklar ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin

7

Pişme sırasında ilave sıcak su ekleyebilirsiniz Afiyet Olsun ✨

İlginizi Çekebilir
339858474_3528233354085968_6111415913185535187_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap