Arnavut Dolması Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Arnavut Dolması Tarifi

Arnavut Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Arnavut Dolması Tarifi Nasıl Yapıyorum? Merhabaa, sunum perilerini sevenler buraya baksın. Mantarlı biber dolması hem göze hem mideye hitap ediyor. Evin en küçük üyesi tam bi kapya biber canavarı. Öyle olunca biberli tüm yemekleri yapar oldum.  Vegan, hafif ve lezzetli. Yaz mezesi, ara sıcak hatta ana yemek bile olur. O zaman buyurun tarife. Elinize sağlık @pukumutfakta .Dün akşam misafirlerimiz için hazırladığım bu dolmalar soğuk olarak servis ediliyor ve o kadar lezzetli oluyorlar ki, misafir sofralarınız için aklınızda bulunsun. Bir gün önceden hazırlayıp servis etmeden önce sosunu dökebilirsiniz.  https://tarifbudur.com.tr/?p=2490&preview=true

Arnavut Dolması Tarifi

Arnavut Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
dolma, dolma tarifi, arnavut dolması, arnavut dolması tarifi, arnavut dolması tarifi malzemeleri, arnavut dolması tarifi hazırlanışı Sebze YemekleriTekirdağ

Arnavut Dolması Tarifi Malzemeleri

  • 10 adet kapya biber

  • 1 paket kültür mantarı

  • 1 adet soğan

  • 2 adet yeşil biber

  • 1 büyük domates

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

  • Tuz karabiber

  • Sosu için,

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 2 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • Üzeri için,

  • Ceviz içi İnce kıyılmış maydanoz

Arnavut Dolması Tarifi Hazırlanışı

1

Biberleri yıkayıp,kurulayın vee hooo fırınaaa. Cok fazla pişmemesine özen gösterin.

2

O arada iç harcı hazırlayalım. Soğanı zeytinyağında kavurun,daha sonda küp küp doğranmış mantarları He domatesi ilave ederek suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

3

Fırından çıkan biberlerin kabuklarını nazikçe soyun.

4

Karnıyarık yapar gibi ortalarını kesin ve harçtan yerleştirin. Sos için bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın. Biberlerin üzerine gezdirin Şimdiden ellerinize sağlık

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap