Arnavut Dolması Tarifi Nasıl Yapıyorum? Merhabaa, sunum perilerini sevenler buraya baksın. Mantarlı biber dolması hem göze hem mideye hitap ediyor. Evin en küçük üyesi tam bi kapya biber canavarı. Öyle olunca biberli tüm yemekleri yapar oldum. Vegan, hafif ve lezzetli. Yaz mezesi, ara sıcak hatta ana yemek bile olur. O zaman buyurun tarife. Elinize sağlık @pukumutfakta .Dün akşam misafirlerimiz için hazırladığım bu dolmalar soğuk olarak servis ediliyor ve o kadar lezzetli oluyorlar ki, misafir sofralarınız için aklınızda bulunsun. Bir gün önceden hazırlayıp servis etmeden önce sosunu dökebilirsiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2490&preview=true
Arnavut Dolması Tarifi
Arnavut Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Arnavut Dolması Tarifi Malzemeleri
10 adet kapya biber
1 paket kültür mantarı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 büyük domates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz karabiber
Sosu için,
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için,
Ceviz içi İnce kıyılmış maydanoz
Arnavut Dolması Tarifi Hazırlanışı
Biberleri yıkayıp,kurulayın vee hooo fırınaaa. Cok fazla pişmemesine özen gösterin.
O arada iç harcı hazırlayalım. Soğanı zeytinyağında kavurun,daha sonda küp küp doğranmış mantarları He domatesi ilave ederek suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Fırından çıkan biberlerin kabuklarını nazikçe soyun.
Karnıyarık yapar gibi ortalarını kesin ve harçtan yerleştirin. Sos için bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın. Biberlerin üzerine gezdirin Şimdiden ellerinize sağlık