Sakızlı Alaçatı Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapıyorum? Yerken gözleri kapatınca kendini Alaçatı’da sanıyosun. Biliyorsunuz 2 çeşidi var. Biri daha katı olan sakız tatlısı, diğeri ise daha akışkan olan sakızlı muhallebi işte bu ikincisi. Kıvamı şahane. Yaparken topaklanma olursa panik yok. Piştikten sonra 1-2 dakika mikserle çırpabilirsiniz, ama topak yoksa hiç gerek yok. https://tarifbudur.com.tr/?p=2354&preview=true
Sakızlı Alaçatı Muhallebisi Tarifi
Sakızlı Alaçatı Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Sakızlı Alaçatı Muhallebisi Tarifi Malzemeleri
125 gr tereyağı (paket üstündeki ölçekten de yaklaşık ölçebilirsiniz)
1/2 su bardağı un
9 yemek kaşığı toz şeker (silme)
1 kg süt (çiğ süt (kaynatılmış soğutulmuş) kullanırsanız şahane)
1 paket vanilya
6-7 parça damla sakızı (dövülmüş)
Sakızlı Alaçatı Muhallebisi Tarifi Hazırlanışı
Yağı derince bir tencerede eritiyorsun. Eriyince içerisine unu ekleyip rengi değişmeyecek şekilde birkaç dakika kavuruyorsun (şu meşhur kokusu çıkıncaya kadar).
Yapıştığı yerden çok ayrılmamaya başladığında tamam. Rengi sararmasın ki beyaz bir muhallebi elde edelim.
Sonra çırpma teli ile karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekliyorsun. Sütten sonra şekeri de ekliyorsun ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyorsun.
Muhallebi fokurdadıktan sonra vanilya ve damla sakızını ekliyorsun, 1 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alabilirsin. Kaselere sıcakken muhallebiyi kepçe ile alıyorsun.
Soğuduktan sonra streçle üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında bekletiyorsun. Üzerine tarçınla servis edebilirsin.