Patates Mantısı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Ana Yemek

Patates Mantısı Tarifi

0

Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır? Yapımı gayet kolay bir o kadar da lezzetli bütün aile severek tüketebilirsiniz. Çıtır çıtır kızaran patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt ile nefis kıymalı sos gezdiriliyor. Hem çok lezzetli hem de doyurucu bir lezzet olan patates mantısı sizlerle! Şimdiden afiyetler olsun.

Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
mantı, patates mantısı, mantı nasıl yapılır, patates mantısı nasıl yapılır, patates mantısı malzemeleri Ana YemeklerTekirdağ

Patates Mantısı Tarifi Malzemeleri

  • 4-5 adet orta boy patates

  • Kıymalı harcı için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 150 gr kıyma

  • 1 adet küçük soğan

  • 2 yemek kaşığı domates sosu

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

  • Yarım çay bardağı su

  • Üzerine için

  • Küçük bir kase yoğurt

  • 1 diş sarımsak ve tuz

  • İnce kıyılmış maydonoz

Patates Mantısı Tarifi Hazırlanışı

1

Tavaya yağları ekleyip ısıtın, kıymayı ekleyip hafif kavurun, küçük doğranmış soğanları ilave edip kavurun.

2

Salça, domates sosu ve baharatları ilave edin kavurun, suyunu ilave edip iki üç dakika pişirip altını kapatın.

3

Patatesleri küp küp doğrayıp hafif tuzlayın, kızgın yağda kıtır kıtır olana kadar kızartın, uygun bir servis tabağına alın.

4

Üzerine tuzlu sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üzerine kıymalı harçı dökün, ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap