Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır? Yapımı gayet kolay bir o kadar da lezzetli bütün aile severek tüketebilirsiniz. Çıtır çıtır kızaran patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt ile nefis kıymalı sos gezdiriliyor. Hem çok lezzetli hem de doyurucu bir lezzet olan patates mantısı sizlerle! Şimdiden afiyetler olsun.
Patates Mantısı Tarifi
Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Patates Mantısı Tarifi Malzemeleri
4-5 adet orta boy patates
Kıymalı harcı için
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gr kıyma
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Yarım çay bardağı su
Üzerine için
Küçük bir kase yoğurt
1 diş sarımsak ve tuz
İnce kıyılmış maydonoz
Patates Mantısı Tarifi Hazırlanışı
Tavaya yağları ekleyip ısıtın, kıymayı ekleyip hafif kavurun, küçük doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
Salça, domates sosu ve baharatları ilave edin kavurun, suyunu ilave edip iki üç dakika pişirip altını kapatın.
Patatesleri küp küp doğrayıp hafif tuzlayın, kızgın yağda kıtır kıtır olana kadar kızartın, uygun bir servis tabağına alın.
Üzerine tuzlu sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üzerine kıymalı harçı dökün, ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun