Girit Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Yaz aylarının vazgeçilmez kabaklarından. İnanılmaz lezzetli. Zeytinyağlı, kıymalı, peynirli dilediğiniz gibi pişirebilirsiniz. Her haliyle yaz sofralarına çok yakışıyor. Ben zeytinyağlı olarak pişirdim. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Girit Kabağı Dolması Tarifi
Girit Kabağı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Girit Kabağı Dolması Tarifi Malzemeleri
8 adet girit kabağı
150-200gr kıyma
2 adet kuru soğan(soğanlar küçükse 4)
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek k domates salçası
1 adet domates
2 çay bardağı Pirinç(kişi başı 1 yemek k.)
Yarım subardağı Bulgur(pilavlık/kişi başı 1 tatlı k.)
1 çay b sıvı yağ
Tuz,kuru nane,sumak,karabiber,
Sosu için:
1 yemek k domates salçası
1 tatlı k sumak
125 ml sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
Girit Kabağı Dolması Tarifi Hazırlanışı
Soğan,domates ve maydanozu minik minik doğrayın
pirinç ve bulguru bir kapta birleştirin üzerine doğradığınız sebzeleri ve diğer tüm malzemleri ekleyin en son tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
kabakların baş kısımlarını kesip kenara ayırın -sırasıyla kabakaların içini çok ince olamayacak şekilde oyun ve pişirmek istediğiniz tencereye kabakları sıralayın
hazırladığınız dolma içi ile kabakları üstlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde doldurun
Sosa ait tüm malzemeleri birleştirip karıştırın ve kabakların üzerlerine dökün
pişmeye hazır olan kabak dolmalarını ocağa alın kısık ateşte kabaklar ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Pişme sırasında ilave sıcak su ekleyebilirsiniz Afiyet Olsun ✨