Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Mercimek Çorbası seviyorsanız tam size göre bir tarif. Yine en çok tercih edilenlerden olacak lokanta usulü mercimek çorbasını bir de bu şekilde denemelisiniz. Dışarıda yediklerinizden farksız ve lezzetli olacak lokanta usulü mercimek çorbası kolayca yapıp içinizi ısıtabilirsiniz.
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Malzemeleri
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 su bardağı su
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Hazırlanışı
Patates ve havuç minik minik doğranır.
Soğan da küp küp doğranır.
Düdüklüye sıvı yağ konulup malzemeler ilave edilir ve orta ateşte hafif yumuşayana kadar malzemeler kavrulur.
Kavurduğumuz zaman havucun patatesin rengi yağa geçiyor ve çorbanın ışıl ışıl olmasını sağlıyor.
Yumuşayınca yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek ilave edilip 2-3 tur çevrildikten sonra su ve tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra düdüklü kapatılır ve orta ateşte düdüklünüze göre 4-5 dakika pişirilir.
Havası alınıp kapağı açılır karıştırılır.
Çorba başka bir tencereye tel veya plastik farketmez süzgeçten sıcakken geçirilir. Sıcakken çok kolay hemen 5 dakika da geçiriliyor zaten. Blender ile yaparsanız Çorbanız boz renkli değişik kıvamlı olacaktır ama bu dediğim şekilde süzgeçten geçirdiğinizde nasıl ışıl ışıl altın sarısı ve harika lezzette çorba olduğunu göreceksiniz.
Aynı malzemelerle bile kullanılsa bazen farklı yöntemle apayrı nasıl iki değişik çorba olacağını arasındaki farkı göreceksiniz. Umarım dener ve çok memnun kalırsınız