Kabak Sıyırma Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak Sıyırma Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Kabak Sıyırma Tarifi Nasıl Yapıyorum? Öyle hafif ki daha çiğnerken kalorisini harcarsınız. Sıcak yaz günleri için müthiş bi zeytinyağlı Kabak Sıyırma Yine Ege kokan ve çok pratik bi tarifimiz kendisi. Ve vegan. https://tarifbudur.com.tr/?p=2443&preview=true

Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak Sıyırma Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
kabak sıyırma tarifi, kabak sıyırma, kabak sıyırma tarifi nasıl yapılır, kabak sıyırma nasıl yapılırSebze Yemekleri Tekirdağ

Kabak Sıyırma Tarifi Malzemeleri

  • 5-6 yemek kaşığı sızma yağ

  • 1 soğan (yemeklik doğranmış)

  • 3-4 diş sarımsak (doğranmış)

  • 4-5 yeşil kabak

  • 2 yemek kaşığı pirinç

  • 1 limonun suyu

  • Bir çay bardağı kaynar su

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • Üzeri için dereotu rendesi

Kabak Sıyırma Tarifi Hazırlanışı

1

Kabakları iyice yıkayıp soymadan, kabak soyucu ile tamamından ince şeritler oluşturuyorsun.

2

Yağı tencereye alıyorsun, soğanları ve ardından sarımsakları ekleyip soteliyorsun, 1-2 dk sonra şeffaflaşınca kabakları ekleyip soteliyorsun.

3

1 dk sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakıyorsun! Üzerine dereotu ile servis edebilirsin. Afiyetle

İlginizi Çekebilir
346105503_3606965222882536_3108299562527963435_n

Yazar Hakkında

Yorum Yap