Kuzu Pirzola Tarifini Nasıl Yapıyorum? Kuzu Pirzola Tarifi, Yalnız bu tarifin bir ön hazırlık aşaması var. Etleri 1 gün önceden marine etmek gerek. Ben yıllardır aynı marinasyonu kullanıyorum ve kuzu etinin kokusunu normalde pek sevmesem de bu şekilde marine ettiğim zaman koku hiç gelmiyor aksine nefis oluyor. Marinasyonda yumuşacık olduğu için de evdeki çocuklar rahatlıkla yiyor. Marinasyon tarifini diğer tüm etler için de kullanabilirsiniz. Yanındaki sebzelerle hem renk hem lezzet kattıktan sonra sofralarda görsel şölen. https://tarifbudur.com.tr/?p=2310&preview=true
Kuzu Pirzola Tarifi
Kuzu Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuzu Pirzola Tarifi Malzemeleri
6 kalem pirzola
Marinasyon için:
100ml süt kreması
Yarım su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak ince kıyılmış
1 dal biberiye ya da taze kekik
Sebzeler için
4 mini turp
3-4 havuç
8-10 adet brüksel lahanası
1 mor soğan
4-5 adet bebek patates
2 diş sarımsak
Kuzu Pirzola Tarifi Hazırlanışı
Marinasyon sosunu hazırlayın. Etleri yayvan bir kaba alıp tamamen sosla bulayın.
Sosun etlerin her yerine geldiğinden emin olduktan sonra üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 1 gün dinlenmeye bırakın.
Pişirmeden önce tavayı kızdırın. Yağsız tavada kalem pirzolaları önlü arkalı pişirin.
Sebzeleri ayıklayıp kesip çok az yağlı tavaya alın yumuşayana kadar soteyin.
üzerlerine 1 yemek kaşığı balzamik sirke ekleyip altını kapatın. kalem pirozlaların yanında servis edin.